Ferestrele caseiO investitie atractiva si sigura, produsele din categoria ferestre termopan au din ce in ce mai mare cautare pe piata din Romania. Desi criza economica a franat intr-o anumita masura dezvoltarea acestui segment, nevoia de a izola corespunzator o locuinta, contribuind astfel la confortul personal si la pastrarea caldurii din apartament sau casa, a invins provocarile financiare.

Din fericire, si comerciantii au stiut sa se adapteze contextului, venind in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama variata de produse, la preturi mai mult sau mai putin accesibile. Daca doriti sa faceti o investitie in aceasta directie, puteti alege in functie de foarte multe aspecte:

  • materialul folosit pentru tamplarie: PVC, aluminiu sau lemn
  • culoarea acestuia: alb, mahon, stejar inchis, stejar deschis, stejar auriu si asa mai departe
  • sistemul de deschidere: fereastra simpla (sau batanta), oscilanta, oscilobatanta, glisanta, osciloculisanta sau armonica
  • tipul de fereastra: fixa, simpla, dubla, combinatia fixa – simpla, combinatia fixa – dubla, combinatia simpla – simpla, combinatia simpla – dubla, combinatia fixa – simpla – fixa, combinatia dubla – fixa – dubla sau combinatia simpla – dubla – fixa
  • tipul de geam – float-clear, float low-e, mat, reflexiv (in diferite culori, la alegere), colorat in masa, duplex, cu ornamente sau chiar cu sistem anti-efractie
  • grosimea geamului – simplu si clar, de 4 mm, din doua bucati; termoizolant – doua geamuri de 4 mm cu un spatiu de 16 mm intre ele, umplut fie cu aer fie cu argon; tripan – trei geamuri de cate 4 mm si cu grosimea totala de 40 mm

Usor de inteles, preturile pot varia foarte mult, in functie de toate particularitatile de mai sus. Pentru protectie maxima impotriva frigului, a zgomotului sau a intensitatii luminii insa, va trebui sa alegeti un model tripan sau macar termoizolant de tip low-e, cu o durata de viata mai mare, evitant astfel serviciile de reparatii termoane (nu si reviziile anuale insa, care trebuie facute an de an pentru a preveni o uzura foarte mare). Tocmai pentru ca asemenea modele or sa va coste destul de mult, este indicat sa discuati inainte cu cativa vanzatori. Puteti sa solicitati deplasarea unei echipe la dumneavoastra acasa, care sa faca o evaluare a locuintei si o constatare. La sfarsitul acesteia vi se vor face cateva oferte. In acest fel aveti certitudinea ca modelele sugerate se potrivesc spatiului in care vor fi montate si ca nu riscati sa luati masuri gresite si, implicit, sa platiti pentru un produs pe care nu-l veti putea folosi.

Si pentru ca tot ne aflam la acest capitol destul de interesant, in care elementele de utilitate practica se impletesc cu cele de design, nu putem sa nu mentionam cateva accesorii binevenite: glafurile si jaluzelele exterioare.

Glafurile sau pervazele sunt atat elemente de decor, cat si accesorii practice. Nu doar infrumuseteaza aceste ferestre termopan, ci asigura si o bariera in plus pentru pastrarea caldurii in interior. Cele exterioare sunt si mai utile in contextul in care permit evacuarea eficienta a apei de ploaie si va scutesc de pericolul infiltrarii acesteia in zidarie.

Jaluzelele exterioare ofera o protectie in plus geamului termopan, un strat izolator in plus si, daca optati pentru un sistem de siguranta incorporat, sporesc si securitatea locuintei.

Puse la un loc, toate acestea par sa ofere optiuni aparent nelimitate. Nu va grabiti si analizati toate ofertele de pe piata pentru a face aceasta investitie o singura data!