Doriti sa cumparati plase anti-insecte pentru locuinta dumneavoastra? Daca da, ce asteptari aveti de la asa-numitele servicii montaj plase tantari?

Ai nevoie de ajutor?

Reparatii termopane Bucuresti

Pana la urma, montarea este cel putin la fel de importanta ca luarea masurilor, alegerea modelului de plasa si intretinerea acestuia in timp. Fiecare etapa este esentiala pentru a va putea bucura de linistea si confortul caminului.

Plase insecte

In eventualitatea in care aveti asteptari mai mari de la aceasta investitie decat simpla fixare a plasei in lemnaria geamului, cu tinte, trebuie sa stiti ca procesul nu este atat de simplu pe cat ar putea parea la prima vedere.

Trebuie sa va asigurati mai intai ca ati ales dimensiunile potrivite, luand in calcul si spatiul extra care trebuie alocat ramei – spatiu care variaza de la un model la altul. De asemenea, trebuie sa verificati daca modelul pe care il doriti este cea mai buna alegere in functie de dimensiunile ferestrei sau a usii si de sistemul de actionare preferat.

Tesatura din fibra de sticla sau din textile pentru plasa propriu-zisa?

Nu in ultimul rand, tineti cont de o controversa clasica – tesatura din fibra de sticla sau din textile pentru plasa propriu-zisa? Se spune ca textilele sunt mult mai felxibile si, prin urmare, permit insectelor mai ambitioase sa se strecoare printre ochiuri. Bineinteles ca cea de-a doua varianta este mult mai ieftina si va permite sa experimentati confectionarea unei plase de tantari la dumneavoastra acasa, dar considerati ca merita efortul?

Ati optat pentru o plasa cu balamale?

Atunci stiti deja ca procesul este cat se poate de simplu: montajul implica fixarea pe tamplaria laterala a geamului sau a usii a celor doua sau trei balamale, dupa caz. Urmeaza apoi fixarea ramei in balamale si montarea sistemului de inchidere a plasei, cu cele doua piese care se cupleaza – cea de pe rama plasei si cea de pe lemnaria geamului. Contactul se poate face pe baza de click – cele doua piese trebuie sa se suprapuna prin usoara fortare – sau pe baza de magnet.

Plase tantariAti optat pentru o plasa tip rulou?

Aici aceste servicii montaj plase tantari sunt putin mai complicate. Sistemul de actionare constra in retragerea sau impingerea plasei catre sau dintr-o caseta fixata in partea de sus a geamului cu o bormasina. In afara de fixarea casetei, se vor fixa, tot cu bormasina, si cele doua sine laterale. Nu in ultimul rand, se va monta si o terminatie speciala la  baza plasei, cu rolul de a o imobiliza plasa atunci cand aceasta este trasa. Pentru ca detaliile conteaza, fiecare surub va fi apoi mascat cu dopuri speciale din plastic.

Pentru plasele de tantari culisante sau plisse va recomandam sa nu incercati sa le montati dumneavoastra. Sistemele sunt mai speciale si, asa cum probabil ati constat deja, mult mai scumpe. O data ce faceti aceasta incercare pe cont propriu, riscati sa pierdeti garantia produsului. Pentru ca este vorba de sisteme speciale ce glisare sau culisare si de sine de actionare, mecanismele complexe necesita cunostinte tehnice si aparatura speciala.

Noi va vom comunica ce optiuni aveti pentru montarea lor si care sunt conditiile garantiei. Daca mai aveti nelamuriri, cereti specialistului care va monteaza plasele si alte detalii de intretinere a produsului pentru a va asigura ca o data montajul incheiat, nu veti avea de facut interventii complicate pentru o curatare periodica a plaselor. Cu alte cuvinte, planificati fiecare detaliu in avans. Doar asa veti putea intelege ca procesul nu trebuie tratat cu superficialitate.