Plase tantari

Plase tantari

Sfaturi plase tantari

Plasele de tantari sunt accesorii relativ simple si foarte practice. Din acest motiv suntem adesea tentati sa ignoram importanta alegerii acestor produse in cunostinta de cauza. Daca sunteti pe punctul de a cumpara o plasa anti-insecte, va recomandam sa incepeti consultarea modelelor de plase tantari de pe piata tinand cont de urmatoarele sfaturi plase tantari:

Optati pentru un model cat mai practic

Cu toate ca plasele fixe sunt cele mai ieftine si mai tentante, acestea prezinta suficiente dezavantaje pentru a va face sa va razganditi. Noi va recomandam un model clasic cu balamale, usor de folosit si de curatat. Daca bugetul va permite, ati putea chiar sa optati pentru o plasa de tip plisse, care se potriveste in spatii foarte inguste, este flexibila si functioneaza dupa un principiu de glisare cat se poate de modern. Orice incercare de a face economii la achizitie se poate solda cu cheltuieli mult mai mari de intretinere!

Alegeti fibra de sticla, nu materialul plastic

Probabil ca multi dintre dumneavoastra sunt familiarizati cu clasica plasa de tantari din plastic verde, cu ochiuri prin care insectele isi fac loc cu destula usurinta. Fara indoiala a sosit vremea sa va convingenti ca fibra de sticla este o optiune mult mai avantajoasa. Plasele moderne sunt confectionate din acest material. Au o culoare inchisa fara a reduce insa vizibilitatea si au ochiuri de dimensiuni ideale – suficient de mici pentru a tine insectele la distanta si totodata suficient de mari pentru a lasa aerul si lumina sa circule in voie.

Folositi un sistem de inchidere pe baza de magnet

Plasele cu balamale sunt printre cele mai populare datorita pretului accesibil. Ele au insa o problema destul de comuna ce rezulta din uzura sistemului de inchidere. Cu toate ca nu aveti foarte multe optiuni la acest capitol – este vorba despre un sistem pe baza de click sau pe baza de magnet – cel mai indicat este acesta din urma. Efortul la actionare va fi minim pentru dumneavoastra iar presiunea locala va fi mult mai mica decat in cazul celuilalt sistem.

 

Reparatii termopane Bucuresti

Consultati un specialist

Va intrebati de ce ati avea nevoie de sfatul unui specialist pentru o actiune atat de simpla? Pentru inceput deoarece fiecare model prezinta anumite particularitati si un anumit grad de flexibilitate. In functie de golul de aer al geamului, de spatiul pe care il aveti la dispozitie, de pozitionarea geografica a ferestrei, de grosimea tocului, de tipul de tamplarie si de alte cateva aspecte, s-ar putea ca plasa anti-insecte pentru care ati optat initial sa nu se potriveasca. In plus, veti dori sa chemati un specialist care sa ia masurile pentru plasa in cazul in care optati pentru orice alte sisteme in afara traditionalelor rame fixe sau cu balamale. Nu in ultimul rand, specialistii va pot da cele mai bune sfaturi plase tantari, indiferent daca este vorba despre alegere, intretinere, reparatii sau modificari.

Nu neglijati intretinerea plaselor

Ca orice alt element de tamplarie, principal sau auxiliar, plasa are si ea nevoie de ingrijire si de protectie impotriva intemperiilor. Asigurati-va ca o ingrijiti conform standardelor formulate de producator si va veti bucura de ea foarte mult timp.