Ferestre care iti protejeaza caminul

Reglaje termopaneO conditie esentiala pentru a beneficia de ferestre si usi termopan de cea mai buna calitate este sa apelati la cei mai buni producatori de pe piata. Si totusi, nu doar achizitia si montajul sunt importante, ci si intretinerea acestora prin reglaje termopane. Pentru a va bucura de perioada maxima de garantie sustinuta de comerciant, se impun anumite reglaje de mentenanta. In plus, acestora li se adauga reparatii mai mici sau mai mari, pe care le vom discuta in continuare.

Pentru inceput, sa ne rezumam insa la asa-numitul „reglaj la termen”. Acest termen reprezinta intervalul de timp scurs de la montare pana cand prima revizie este necesara. Este vorba despre mentenanta preventiva si termenul poate varia de la un comerciant la altul. Important este sa adresati aceasta intrebare cand cumparati produsele si sa nu uitati sa solicitati serviciul la momentul oportun. Preventia este cel mai bun tratament!

In afara situatiei anterior discutate, exista posibilitatea sa va confruntati cu diferite inconveniente. Cele mai comune sunt formarea exagerata de condens sau de curent respectiv dificultatea in deschiderea sau inchiderea sistemului ca urmare a apasarii geamului pe lemnarie.

 

Reparatii termopane Bucuresti

Pentru primele doua probleme puteti sa suspectati, de la bun inceput, o ineficienta a sistemului de etansare. Cand izolarea de mediul exterior este defectuoasa, aerul incepe sa circule si de aici formarea condesului intr-o prima instanta si a suieratului produs de vant la scurt timp dupa aceea. In acest caz se impune verificarea elementelor mobile de feronerie si a garniturilor.

Cea de-a treia problema s-ar putea totusi sa fie ceva mai complicata, necesitand reglarea balamalelor, a manerelor, a sistemelor de inchidere sau a mecanismului de inclinare. Totul depinde de modelul de termopan pe care il aveti. Si pentru ca tot am specificat reglajul balamalelor, trebuie sa atragem atentia ca operatia nu este posibila decat daca optati, de la bun inceput, pentru balamale reglabile. In caz contrar, veti fi nevoiti sa le schimbati complet.

Discutand cu un specialist in domeniu veti realiza destul de usor ca aceasta clasificare in materie de reglaje termopane se mai face si dupa natura elementelor ajustate, in reglaj fin respectiv reglaj cu recalarea sticlei. Diferenta este cat se poate de clara. Reglajul fin vizeaza exclusiv operatiile care nu afecteaza in nici un fel tamplaria, in timp ce al doilea se refera la lucrari ce necesita si demontarea geamului termopan.

Pentru cele mai multe dintre actiunile sugerate mai sus, un set de chei de tip imbus ar fi util. Cu toate acestea, nu este suficient sa aveti uneltele de lucru. Mai trebuie sa stiti cu precizie si unde si ce fel sa interveniti, iar aici se complica lucrurile de obicei.

Tocmai pentru a evita orice fel de complicatii sau dezafectarea sistemului pana in punctul in care necesita reparatii mult mai costisitoare sau chiar inlocuire, este recomandat sa apelati la profesionisti. Contactati furnizorul si verificati daca mai beneficiati de garantia montajului sau, daca  nu, macar cereti indicatii despre care ar putea fi cauza defectiunii si costurile de reparare. Abia dupa aceea decideti daca va asumati sau nu riscul de a interveni personal.