Ignorate cu desavarsire pe parcursul intregului sezon rece, plasele de tantari revin in centrul atentiei o data cu incalzirea vremii. Aceste accesorii relativ delicate ale usilor si ferestrelor sunt, prin definitie, expuse riscului de a se defecta.

O plasa cu adevarat eficienta trebuie sa fie confectionata dintr-un material suficient de usor pentru a nu pune presiune pe rama suport. Fibrele acesteia trebuie sa fie si ele tesute suficient de des pentru a impiedica patrunderea insectelor nedorite, dar, in acelasi timp, suficient de rar pentru a lasa aerul si lumina sa circule nestingherite printre ele.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

Reparatii termopane Bucuresti

Cu toate ca foarte multi producatori si comercianti sustin ca un asemenea produs ar trebui sa aiba o durata de viata de cel putin 5 ani, practica ne demonstreaza ca nu este asa. Prin urmare, site-urile specializate listeaza o multitudine de servicii la categoria reparatii plase tantari. Motivul? Mai mult sau mai putin accidental, acestea se pot defecta, necesitand fie ajustari locale, fie inlocuirea completa a sistemului.

In functie de tipul de plasa de protectie ales si de felul in care a fost intretinut, este posibil sa aveti nevoie de una sau mai multe dintre urmatoarele interventii:

  • Inlocuirea balamalelor
  • Inlocuirea ramei
  • Inlocuirea fibrei
  • Inlocuirea mecanismelor de prindere sau de rulare

Pe scurt, fiecare dintre elementele constituante ale plasei se pot defecta la un anumit moment. Cauzele sunt numeroase, dar, contrar asteptarilor, gerul este, probabil, cel mai inofensiv inamic al acestora. Producatorii recomanda ca, in sezonul rece, sa mentinem plasa in pozitia ridicata, adapostita in caseta acesteia, fara sa ne chinuim sa o dam jos. In cazul in care avem un model cu balamale, demontarea acestuia trebuie facuta cu atentie, pentru a preveni o eventuala defectare a acestora.

Problemele apar mult mai des atunci cand plasa ramane deschisa si nesupravegheata, fiind expusa actiunii vantului. Sau cand avem de-a face cu manifestari climatice mai puternice – furtuna, grindina etc.

In plus, intretinerea necorespunzatoare poate crea neplaceri. Instructiunile de folosire recomanda curatarea periodica de praf? Aveti de ales intre a o aspira pur si simplu sau a o spala chiar la dus, cu un burete. Manevrarea acesteia trebuie facuta cu mare atentie astfel incat sa nu strambati, din gresala, cadrul sau fibra, aceasta din urma fiind foarte greu de indreptat.

In functie de natura defectiunii, componentele pot necesita doar reparatii sau inlocuire completa. Inainte de a va ingrijora insa de potentialele preturi pentru reparatii plase tantari, interesati-va daca indepliniti sau nu conditiile pentru a beneficia de garantie.

Un sfat cat se poate de util pentru a avea cat mai putine batai de cap la acest capitol implica achizitionarea de plase pe sistemul cu balamale, nu de tip rulou. Acestea din urma sunt putin mai dificil de intretinut si mai predispuse accidentelor. In ciuda aspectului estetic mult mai tentant, produsele din aceasta categorie nu sunt doar mai vulnerabile, ci si mult mai scumpe.

In final, alegerea unui model de plasa de tantari va apartine in intregime. Acum ca sunteti la curent cu potentialele provocari, puteti decide in cunostinta de cauza.