Pentru a putea explica cel mai bine necesitatea si rolul etansarii ferestrelor , vom porni cu o intrebare :

De ce achizitionam ferestrele termopan?

Raspunsul este pe cat se poate de simplu si natural: deoarece dorim sa ne izolant casa, fonic si termic,deoarece nu dorim sa intre frigul sau caldura inabusitoare de afara si bineinteles deoarece preferam sa admiram cat de frumos ploua sau ninge din interior, fara ca aceste precipitatii sa isi faca simtita prezenta si in caminul nostru.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

Reparatii termopane Bucuresti

Ce se intampla daca fereastra termopan nu este etansata corect sau deloc?

Daca fereastra nu este etansata corect atunci nu va veti putea bucura de niciunul din factorii pentru care ati decis in prima faza sa o achizitionati. Ca un rezumat, fereastra dumneavoastra termopan devine inutila daca nu se etanseaza !
Etansare termopane

Acum ca am vazut care este rolul si ce neplaceri putem avea daca ferestrele nu mai sunt corect etansate, trebuie sa va informam si care sunt cauzele care duc la acet lucru.

Unul din cele mai frecvente cazuri are ca pricina imbatranirea garniturilor. Garniturile sunt initial sterse cu o substanta speciala ce le protejeaza de factorii externi. In timp, acea substanta dispare lasand garnitura neprotejata in fata socurilor chimice, a inghetului, radiatiilor solare etc. Acest lucru duce la pierderea elasticitatii garniturilor si la o imbatranire prematura, fapt ce sta la baza schimbului de aer si temperaturi cu mediul exterior.

O alta cauza, mai grava este griparea elementelor de feronerie. Feroneria asigura mobilitatea ferestrei dar si etansarea acesteia. Prin urmare, atunci cand un element de feronerie este gripat sau si-a modificat pozitia initiala intr-una incorecta, fereastra nu se mai inchide corect.si bineinteles nu mai este etansata.

Nu in ultimul rand, balamalele joaca un rol foarte important in etansarea ferestrei dumneavoastra. Daca acestea si-au slabit sustinerea, si-au modificat pozitia sau daca sunt defecte, fereastra dumneavoastra nu se va inchide corect. Mai mult, daca nu efectuati o revizie periodica riscati a fi nevoit sa schimbati intreg ansamblul termopan.

Pentru a afla mai multe detalii privind intretinerea si revizia ferestrelor vizitati sectiunea de Intretinere si revizii termopane accesand urmatorul link: Intretinere si revizii termopane

O modalitate simpla si rapida pentru a constata daca fereastra dumneavoastra se inchide etans, este testul cu o coala de hartie. Puneti o foaie de hartie pe tocul geamului si inchideti fereastra prinzand astfel foaia intre ele. Trageti de hartie usor, daca aceasta iese de sub fereastra atunci geamul nu se inchide etans. In acest caz este recomandat sa apelati la o echipa de specialisti pentru a depista si repara defectiunile.

Compania noastra ofera servicii complete pentru ferestrele dumneavoastra, ce includ verificare,ajustarea sau repararea defectiunilor ce apar de-a lungul timpului la tamplaria dumneavoastra PVC sau din aluminiu.