Revizia ferestrelor termopan

Revizii Termopane

Reparatii termopane Bucuresti

Costurile achizitionarii si montarii termopanelor sunt suficient de mari incat consumatorii sa solicite, pe buna dreptate, calitate si profesionalism. Tocmai de aceea vestea ca, din cand in cand, va fi necesara contractarea unor servicii de revizii termopane este destul de suparatoare. In continuare vom dezbate impreuna aceasta problema, tocmai pentru a o pune intr-o lumina mai clara si a-i justifica necesitatea.

Revizie termopaneCand se fac reviziile? Durata de viata de 10 ani cu care fac publicitate majoritatea comerciantilor de tamplarie si geamuri termopan nu garanteaza absenta oricarei interventii asupra acestor produse. Intervalul mentionat se refera, mai degraba, la faptul ca in tot acest timp nu veti avea de facut investitii majore. Un minim de intretinere si reglaj este insa necesar. Pana la urma, sistemul este actionat in mod constant, expus diferitilor factori de mediu si uzura naturala este inevitabila.

Aveti intrebari? Doriti sa va ajutam? Ne puteti adresa o comanda prin telefon

Reparatii termopane Bucuresti

sau printr-un mesaj la emailul de mai jos: lucianiordan @ yahoo.com
Prin urmare, procesul de revizie presupune verificarea tamplariei, a feroneriei si a garniturilor care compun sistemul. Aceasta se face, de regula, cam la doi ani, cu conditia ca nici o alta problema de functionare sa nu fi fost semnalata intre timp.

Daca, de exemplu, observati ca incepe sa se formeze condens pe geamuri in mod constant, ca zgomotul care razbate de afara devine tot mai puternic, ca inchiderea sau deschiderea se actioneaza tot mai greu sau puteti vedea cu ochiul liber ca geamul sau usa s-a lasat, va trebui sa solicitati o revizie in cel mai scurt timp.

Revizia tamplariei va implica verificarea ramelor si a glafurilor, starea gaurilor de evacuare a apei, pozitia ramei in raport cu tocul si va determina noi masuri pentru intretinerea acestora, daca este cazul.

Revizia feroneriei constituie insa cel mai important aspect in termeni de revizii termopane, pentru ca aceste elemente sunt cele care determina functionalitatea geamului sau a usii. De la balamalele care trebuie sa aiba anumite dimensiuni in functie de utilitatea acelui termopan si sa fie unse corespunzator, pana la cele mai mici placute de inchidere si cauciucuri izolatoare, totul trebuie sa fie in stare buna de functionare.

Prin urmare, un specialist va verifica canatul fiecarui geam si al fiecarei balamale, regland in acelasi timp presiunea  exercitata de aceste elemente de metal pe garnitura geamului. De asemenea, la fiecare balama se va face o verificare a inaltimii curente – pentru a stabili daca s-a lasat sau nu, dar si a presiunii cu care este fixata in suruburi pe tamplarie. In cazul in care ati optat pentru elemente fixe si se descopera la inspectia periodica o lasare a acestora, nu aveti nici o alta optiune decat schimbarea intregului set de balamale. Pastrati asadar in perspectiva acest aspect cand comandati un geam sau o usa termopan.

In functie de tipul de problema identificat, s-ar putea sa fie necesara o interventie mai ampla, in cadrul careia sa se demonteze geamurile. Acest proces face diferenta intre asa-numitele procese de reglaj fin si acelea cu calare a sticlei si, evident, intre costurile interventiei, aceasta din urma fiind mai scumpa.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa va ingrijoreze prea mult perspectiva contractarii unor servicii de revizii termopane. Cata vreme aveti grija de tamplaria si geamurile locuintei si le folositi in limite normale, mentinandu-le curate, nu ar trebui sa intampinati probleme considerabile in cadrul reviziei periodice.

Ai nevoie de o usa noua pentru casa sau apartament?

Recomandam usi antiefractie Doorsystem.ro