Aflati in situatia de a face o alegere in privinta plaselor anti-insecte, cei mai multi consumatori isi pun problema celor mai indicate dimensiuni plase tantari abia in ultima instanta. Interesul pentru modele, materiale, culori, sisteme de prindere, durabilitate si multe alte amanunte predomina, fiind chiar usor de inteles. Cu toate acestea, dimensiunile sunt foarte importante, dupa cum vom descoperi impreuna in continuare.

Care este primul lucru la care va ganditi cand sunteti intrebati ce dimensiuni vreti sa aiba plasa? Cel mai probabil veti lua in considerare dimensiunile finale ale produsului. Cu toate acestea, veti avea de discutat numere si marimi atat pentru alegerea ramei, cat si pentru cea a plasei.

Ai nevoie de ajutor?

Reparatii termopane Bucuresti

Plasa propriu-zisa, indiferent daca este din material plastic sau din fibra de sticla, se vinde la metru patrat. In functie de sistemul de prindere, s-ar putea sa fiti nevoiti sa comandati o plasa mai mare, lasand loc pentru prindere. Cat de mare ar trebui sa fie insa acest adaos, este mai dificil de estimat pe cont propriu. In medie, pentru o plasa anti-insecte standard, fixa sau cu balamale, pot fi necesari cam 6 centimetri extra, doar pentru rama.

Daca preferati plasele de tip rulou, cerintele difera in functie de utilitatea lor. Pentru usi, adaugati 4 centimetri in inaltime si 6 centimetri in latime. Nu neglijati insa faptul ca dimensiunile pot varia, din nou, in functie de grosimea tocului pe care se fixeaza plasa. Cat despre modelele pentru ferestre, necesita 6-7 centimetri in inaltime si 8 centimetri in latime.

Lucrurile se complica si mai mult la produsele cu carcasa – din nou de tip rulou – sau la cele cu ghidaje speciale. Pana la urma, problema se pune in felul urmator: cu cat este mai performant modelul de plasa, cu atat sunt implicate mai multe accesorii sau componente ale sistemului. Fiecare dintre acestea intra in contact cu plasa, motiv pentru care dimensiunile standard trebuiesc extinse in mod corespunzator.

Unii comercianti atrag atentia asupra faptului ca fiecare model se preteaza anumitor spatii. Prin urmare, produsul pe care ati pus ochii dumneavoastra s-ar putea sa fie potrivit pentru o fereastra, dar nu si pentru o usa, avand anumite limite impuse de producator in ceea ce priveste dimensiunile maxime.

Pentru ca niste numere aparent inofensive pot provoca incurcaturi destul de suparatoare, este indicat sa luati in considerare toate aspectele esentiale inainte de a face o comanda. Discutati cu comerciantul, descriindu-i cat mai exact intentiile si nevoile dumneavoastra. In cazul in care considerati ca puteti lua masurile fara ajutorul acestuia, nu ezitati totusi sa-i aratati cateva poze pentru a primi o confirmare ca modelul ales se preteaza tipului de geam si tamplariei respective. In functie de aceste poze, s-ar putea sa primiti sfaturi care sa va scuteasca de anumite cheltuieli si, de ce nu, sfaturi practice, in cazul in care nu va orientati corespunzator.

In cele din urma, importanta identificarii corecte a acelor dimensiuni plase tantari ideale se poate deprinde doar prin practica. O singura investitie majora neinspirata va va face sa va reorientati.