Reglajul tamplariei este o sarcina ce tine de mentinerea in bune conditii a geamurilor, ferestrelor si a tuturor celorlalte accesorii menite sa sporeasca gradul de confort al locuintei. Tocmai de aceea interventiile din aceasta categorie se numesc reglaje de intretinere pentru tamplarie.

Cum tamplaria nu este doar din lemn, ci poate fi si din PVC sau din aluminiu, aceste operatii nu se vor referi exclusiv la lemnarie, ci la toate acele elemente care incadreaza geamurile, plasele anti-insecte sau jaluzelele. In primul caz, acela al tamplariei, lucrarile variaza de la pastrarea dimensiunilor optime a ramelor si a spatiilor dintre acestea pana la pastrarea in bune conditii a elementelor auxiliare, cum sunt glafurile.

Pentru a va bucura cat mai mult timp de investitia facuta, puteti sa va ocupati personal de curatarea corespunzatoare a tamplariei. Cu toate acestea, veti avea nevoie sa contractati, din cand in cand, un specialist care sa se asigure ca sistemul de evacuare a apei functioneaza la nivel optim; ca tamplaria este dispusa astfel incat infiltrarea apei in zidarie sa fie minima; ca gurile de drenaj functioneaza la capacitate maxima; si lista poate continua cu o multitudine de alte mici revizii pe care doar un tamplar le poate cunoaste suficient de  bine.

Cel de-al doilea caz mentionat anterior se refera la elementele de feronerie, nelipsite din structura oricarui sistem de geamuri, plase sau jaluzele. Acestea pot include balamalele, sistemele de inchidere, sistemele de tractiune, elementele de ghidaj, placutele de inchidere si multe altele.

Reparatii termopane Bucuresti

Cateva dintre activitatile standard ce caracterizeaza revizia elementelor de feronerie ale tamplariei constau in:

  • Verificarea si ajustarea presiunii exercitate pe garnitura geamului
  • Reglarea in plan lateral a canatului/canatelor geamului de termopan
  • Reglarea in plan lateral a canatului balamalei
  • Verificarea si ajustarea inaltimii si a presiunii balamalelor

Toate aceste operatiuni sunt, in mod evident, inaccesibile utilizatorilor casnici. Daca revizia elementelor din lemn, PVC sau plastic este mai usor de pus in practica, cea a elementelor de feronerie necesita interventia specialistilor.

Apeland la o firma care ofera servicii de reglaje de intretinere pentru tamplarie veti beneficia nu numai de o rezolvare prompta a eventualelor nereguli, ci si de sfaturi utile in privinta mentinerii lemnariei in stare buna de functionare.

De pilda, veti putea fi avertizati sa nu atarnati nici un obiect de canatul ferestrelor sau usilor, sa nu insistati pentru deschiderea acestuia mai mult decat va permite pozitia in care s-a efectuat montajul si sa evitati o gresala foarte comuna – introducerea de obiecte intre canat si rama. Daca faceti toate aceste lucruri de obicei, trebuie sa stiti ca riscati ca rama sau chiar geamul sa se defecteze in conditiile loviturilor produse de curent sau sub presiunea exercitata.

Cu toate ca aceste interventii pentru reglaj se fac in mod periodic si au mai degraba scopul de a preveni decat de a repara, ideal este sa nu aveti nevoie de reparatii absolut deloc. Si pentru aceasta nu trebuie decat sa va asigurati ca folositi ferestrele si usile urmand exclusiv indicatiile comerciantului de la care le-ati cumparat.