cand este nevoie de reparatii termopane

Există o multitudine de motive pentru a efectua reparații la termopane. Unul dintre cele mai esențiale aspecte este menținerea eficienței termice inițiale. Un profil crăpat sau îndoit poate facilita intrarea frigului prin ușa sau fereastra termopan. Prin efectuarea promptă a reparațiilor, izolația termică și fonică poate fi menținută la standardele inițiale.

Un alt motiv crucial pentru a repara termopanele este posibilitatea de a extinde durata lor de viață. O fisură într-un profil poate permite umidității să pătrundă și să-l deterioreze. Deformarea profilurilor PVC în anumite zone poate permite umidității să afecteze feroneria, conducând la o degradare care împiedică termopanele să se deschidă și să se închidă corespunzător. Prin remedierea acestor probleme în mod oportun, se asigură o durabilitate sporită a termopanelor.

Mai jos, am subliniat mai detaliat cele mai frecvente probleme cu geamurile termopan. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți care este problema și dacă o reparație sau o înlocuire ar fi cea mai bună soluție.

Condensul între geamurile duble 

În cazul geamurilor duble se poate forma uneori condens chiar și între cele două geamuri. Acest lucru este vizibil ca niște picături sau  ca o ceață, iar ambele se răspândesc în golul din centrul celor două panouri de sticlă. Dacă iarna apare condens pe ferestrele tale, pe suprafața ferestrei din interiorul casei, nu înseamnă că fereastra nu funcționează corect, condensul pe fereastră în timpul iernii fiind normal (mai ales în baie sau în bucătărie) și putând fi combătut. Dar, condensul dintre două geamuri vă spune că există o defecțiune a unității, cel mai frecvent cauzată de o rupere a etanșării geamului dublu. Aceasta nu este o eroare cauzată de sticla în sine. Deci, acest lucru înseamnă că va trebui doar să remediați etanșarea ferestrei, nu să înlocuiți întreaga fereastră.

Scurgeri de apă

De cele mai multe ori, aceasta este o altă problemă cauzată de etanșarea ineficientă. Dacă este o problemă cu etanșarea, atunci aceasta va fi singura zonă în care trebuie efectuata intervenția. Cu toate acestea, dacă apa curge printr-o altă zonă a ferestrei, atunci poate fi necesară o înlocuire. Deci, dacă observați că apa curge prin fereastră în interiorul camerei, va trebui să apelați la un specialist în repararea ferestrelor.

Deteriorarea cadrului în sine

Uneori, dacă este o fereastra de termopan veche, e important de știut că rama ferestrei PVC se poate deteriora în timp. Aceasta poate include balamale defecte sau probleme cu mânerele sau mecanismele de blocare. Dacă apare oricare dintre aceste situații, problema poate fi rezolvată printr-un serviciu de reparații rapide. Un specialist în reparații termopane poate înlocui mânerele, balamalele sau încuietorile, asigurându-se că fereastra este restabilită la funcționalitatea optimă.

Sticlă spartă sau crăpată

Se întâmplă foarte rar ca geamurile moderne să se spargă, deoarece sticla este extrem de puternică și rezistentă la intemperii. Dar, dacă observați crăpături sau fisuri în geamul ferestrei, va trebui să înlocuiți sticla. Cu toate acestea, este posibil să nu fie nevoie să înlocuiți întreaga fereastră. Încercați să identificați dacă ruptura a avut loc doar pe o parte a ferestrei. Datorită decalajului dintre cele două geamuri, acest lucru este mult mai frecvent decât deteriorarea ambelor geamuri. Dacă acesta este cazul, atunci este probabil ca întreruperea să fi afectat doar unul dintre geamurile ferestrei. Ca rezultat, va trebui să înlocuiți doar unul dintre geamurile ferestrei. Pentru a rezuma, întrebarea dacă o reparație sau o înlocuire ar fi cea mai bună opțiune, depinde de amploarea și tipul problemei. Dacă fereastra este foarte veche și probleme ca acestea continuă să apară, atunci vă recomandăm să investiți în înlocuirea termopanelor. În plus, este posibil să îmbunătățim geamurile vechi din cadrele existente cu noi unități de geam dublu eficiente din punct de vedere energetic, pentru a îmbunătăți izolația și a economisi energie.

Indiferent de serviciul de care aveți nevoie, echipa noastră de specialiști vă sta la dispoziție. Ne puteți contacta si pe whatsapp, la orice ora. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, puteți fi sigur că vă vom oferi o servicii de calitate excepțională.