aburire ferestre in exterior

Geamul termopan este o investiție fantastica, pentru orice proprietate. Când funcționează așa cum ar trebui, reduce drastic pierderile de căldură din clădire, asigură o durabilitate optimă și economisește proprietarilor costuri semnificative.

Indicatorul principal al performanței unui geam dublu este condensul.

Dar, condensul vă poate alerta asupra unei game largi de probleme diferite. Cauza condensului va varia semnificativ, în funcție de locul unde are loc condensul (în cazul în care condensul are loc sau nu pe exteriorul sau pe interiorul ferestrei). Așadar, pentru a vă ajuta să identificați ce cauzează condensul – și dacă acesta reprezintă sau nu o problemă cu fereastra în sine – am creat un ghid simplu pentru înțelegerea condensului ferestrei.

De ce geamurile se aburesc pe exterior?

Dacă ferestrele tale condensează la exterior (adică geamul de sticlă care este expus aerului exterior), nu trebuie să te îngrijorezi. Această latură a ferestrei tale se aburește mai ales iarna și este perfect normal ca geamul tău dublu să facă acest lucru. De fapt, dacă fereastra ta este aburită în exterior, asta îți spune de fapt că fereastra ta este foarte eficientă din punct de vedere energetic. Motivul pentru care se formează condens în exteriorul ferestrei se datorează în totalitate diferenței de temperatură, deoarece exteriorul este semnificativ mai rece decât interiorul camerei. Deci, acest lucru vă spune că ferestrele dumneavoastră vă mențin cu succes proprietatea mai caldă decât aerul din jur.

Ce face ca geamurile să fie aburite în interior?

Dacă ferestrele tale se condensează în interior (pe geamul ferestrei care este expus la interiorul casei tale), atunci acest lucru indică o problemă. Cea mai probabilă cauză a acestui lucru este ceva ce se întâmplă în casa ta, care este de obicei un exces de umiditate în aer. Cele mai comune încăperi în care se întâmplă acest lucru sunt bucătăria și baia. Pentru a preveni repetarea acestei probleme, deschideți ferestrele mai des și îmbunătățiți ventilația casei. De exemplu, puteți face acest lucru instalând un dezumidificator în băi și bucătărie, în special atunci când gătiți sau folosiți apă fierbinte. De asemenea, vă sugerăm să evitați uscarea hainelor în interior, acolo unde este posibil. Dacă ferestrele tale se aburesc în interior, nu există probleme cu ferestrele în sine.