Plasele de tantari sunt o achizitie extrem de simpla si accesibila, dar, in acelasi timp, extrem de utila. Folosindu-le de primavara pana toamna tarziu, te poti bucura de un grad sporit de confort al caminului tau, pastrand in acelasi timp la distanta insectele mai mult sau mai putin daunatoare.
Plase tantari - cum le intretinem
Desi o astfel de plasa nu este, dupa cum spuneam, tocmai scumpa, asta nu inseamna ca vei dori sau ca vei fi incantat sa o schimbi cel putin o data pe an. Prin urmare, iata cateva sfaturi ce iti vor fi de mare folos, pe tema cum prelungim viata plaselor de tantari.

In primul rand, indiferent de sistemul de prindere si mecanismul de functionare, o plasa anti-insecte trebuie manevrata cu foarte multa grija. Nu se recomanda sa o lasi deschisa si nesupravegheata, expusa curentilor de aer. In cazul in care rama plasei se va lovi de perete, exista riscul ca aceasta sa se deterioreze.

De asemenea, pentru a te bucura cat mai mult timp de ea, este important sa o intretii asa cum trebuie si sa o speli conform instructiunilor producatorului. Curatarea ei va facilita eliminarea impuritatilor prinse in ochiurile plasei si, implicit, o circulatie mai usoara a aerului. Mai mult decat atat, exista in comert spray-uri anti-tantari pe care le poti aplica direct pe plasa, pentru un plus de protectie.

Pentru ca expunerea indelungata la razele directe ale soareului poate afecta, in timp, calitatea acestui produs, se recomanda protejarea ei, pe cat posibil. In acest sens poti opta pentru un set de jaluzele exterioare, pe care sa le tii lasate atunci cand soarele bate direct in plasa si sa le ridici abia mai tarziu.

Un ultim aspect de care depinde in mare masura durata de viata a plasei il reprezinta mecanismul de prindere. Poate ca nu pare evidenta conexiunea, dar cu cat este mai flexibil sistemul de montare respectiv demontare, cu atat vei putea sa le tii mai la adapost. La acest capitol, plasele de insecte cu balamale si cele de tip rulou sunt cele mai longevive.

Sistemele cu balamale sunt rezistente dintr-un motiv foarte clar – o data cu anotimpul rece le poti scoate din balamale si depozita in interiorul locuintei, pentru a le remonta, la fel de usor, o data cu incalzirea vremii.

Plasele de tip rulou, dupa cum sugereaza si numele lor, se ruleaza intr-o caseta situata deasupra geamului, ramanand la adapost pe toata durata iernii. Fara a le mai manevra atat de des si fara a le demonta, riscul aparitiei unor defectiuni este practic infim.

Acum ca am raspuns la intrebarea cum prelungim viata plaselor de tantari, nu-ti ramane decat sa te interesezi mai in amanunt despre optiunile pe care le ai si sa alegi in cunostinta de cauza.