Alegerea plaselor de tantari si instalrea lor

Prezenta țânțarilor și insectelor nedorite devine o problema majora o dată cu venirea căldurii. Plasele de țânțari reprezintă o soluție excelentă pentru a vă proteja de înțepăturile neplăcute și de bolile transmise de țânțari, însă este important să alegeți cea mai potrivită plasă pentru a vă asigura că faceți o investiție corecta și eficientă.

Există câteva greșeli frecvente în alegerea plaselor de țânțari pe care trebuie să le evitați:

– Lipsa de informații
Din lipsa de informații, multe persoane aleg tipul de plasa greșit sau cauta sa instaleze singuri plasele de țânțari, ajungând ulterior la concluzia ca instalarea nu a fost făcută corect iar țânțarii pătrund în încăpere prin spatiile ramase în urma instalării.

beneficii plase tantari instalate corect

– Dimensiuni nepotrivite
Alegerea dimensiunii greșite este un aspect la care toată lumea se gândește, însă nu toți știu să măsoare corect. Chiar și 2 milimetri în minus pot afecta montajul corect al plasei. O plasă care este prea mică nu va fi eficientă în a vă proteja împotriva țânțarilor, în timp ce o plasă prea mare poate fi dificil de instalat și poate permite altor dăunători, cum ar fi muștele, să intre în casă, asa ca cel mai bine este să măsurați cu atenție ferestrele sau ușile pe care doriți să le acoperiți cu plase și să fiți sigur ca alegeți dimensiunea potrivită.

Achiziționarea unei plase Do It Yourself sau alegerea plaselor universale
Deși par tentante, plasele de țânțari pe care le puteți confecționa singuri, nu reprezintă cea mai bună soluție. Materialele din care sunt confecționate aceste tipuri de plase sunt de cele mai multe ori de slabă calitate.

Folosirea unui material de calitate slabă
Există multe tipuri de plase de țânțari ieftine disponibile pe piață, inclusiv cele de pe care le puteți confecționa singur (Do It Yourself), dar acestea pot fi fragile și pot fi rupte foarte ușor. Asigurați-vă că alegeți în cunoștință de cauza și ca veți beneficia de o plasă confecționată din materiale de înaltă calitate, durabilă, care poate rezista la condițiile meteorologice extreme și la uzura în timp.

– Alegerea unui tip greșit de plasă
Există mai multe tipuri de plase de țânțari disponibile pe piață la ora actuala, inclusiv cele tratate cu substanțe chimice pentru a respinge țânțarii, care par foarte eficiente. Este important să alegeți tipul potrivit de plasă de țânțari pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună protecție.

– Instalarea incorectă
Instalarea plasei de țânțari este la fel de importantă ca și alegerea plasei corecte. Dacă plasa nu este instalată în mod corect, în urma instalării rămân spații pentru țânțari, iar aceștia pot pătrunde în casă. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de instalare și că plasa este strâns fixată în loc.