Condensul apare de obicei iarna. Vezi detalii despre condens aici (De ce se aburesc geamurile iarna si cum evitam aburirea lor?) si aici (Scapa de condensul din locuinta). Cand condensul se formeaza intre foile de geam, este cel mai de temut lucru. Situatia pare fara rezolvare, insa trebuie sa stiti ca problema poate fi remediata. Multi sunt de poarere ca in momentul in care apare condens in interiorul foilor de geam trebuie schimbate ferestrele cu totul. Majoritatea ferestrelor sunt duble sau triple, adica exista doua sau trei straturi de bucati de sticla tinute impreuna prin intermediul unui singur cadru, ce nu poate fi desfacut pentru a sterge foile de geam.

Ferestrele cu geam stratificat sunt mult mai bune pentru izolarea termica, cadrul tinand sticla fixa, permite spatiul intre foile de geam, care este umplut cu gaz izolant, sigilat si etansat. Daca apare condens intre aceste folii de geam stratificat, inseamna ca izolarea nu este realizata corespunzator, garnitura care etanseaza si tine gazul izolant in interior nu mai este functionala.

Vestile bune sunt ca nu trebuie sa inlocuiesti tot geamul, ci doar sticla. Din pacate inlocuirea sticlei pentru fereastra termopan este absolut necesara. In functie de producatorul ferestrei, sticla poate fi sau nu inlocuita. Recomandat este sa apelati la un specialist, echipa noastra va va putea spune daca este cazul doar de inlocuirea sticlei sau a ferestrei cu totul.