Pentru locuințele eficiente energetic, se preferă ferestrele termopan cu o izolare termică excelentă

Ce ferestre sunt recomandate pentru eficiența energetică

Profilele PVC recomandate pentru geam termopan trebuie să asigure un coeficient de transfer termic mic. Etanșeitatea se poate realiza printr-un montaj corect al ferestrelor precum Salamander sau Rehau, care sunt două exemple dintre cele mai utilizate profile în România. Pentru a reduce pierderile de căldură, trebuie avute în vedere mai multe aspecte, precum: eliminarea punților termice dintre îmbinări, numărul mai mare de camere (6 camere), adâncimea constructivă (aceasta trebuie să fie peste 70 mm), numărul de foi ale geamului (3 foi sunt recomandate).

Pentru a vă asigura că cumpărați cea mai bună combinație de profil și sticlă pentru ferestrele casei dvs., alegeți tâmplărie PVC cu geam termoizolant. Are proprietăți de control solar care duce la micșorarea supra-încălzirii vara și poate fi folosit și pentru izolare în timpul iernii. Alte beneficii în ceea ce privește eficiența utilizării le reprezintă izolarea fonică și securitatea sporită, prevenirea spargerii sau a accidentelor în locuință.

termopane Salamander

 

Așadar, mai jos factorii de care să ținem cont pentru o eficiența termică sporită:
– coeficientul termic
– eliminarea punților termice
– numărul de camere
– adâncimea constructivă
– numărul de foi ale sticlei

Pentru locuințele eficiente energetic, se preferă ferestrele termopan cu o izolare termică excelentă pentru a menține costul întreținerii locuinței cât mai mic fără a compromite nivelul de confort. Sursele de energie regenerabilă, inclusiv instalațiile de energie regenerabilă de la fața locului sau din apropiere, ar trebui să satisfacă pe cât posibil cererea de energie de aproape zero sau foarte scăzută. Panourile solare, sau pompele de căldură reprezintă o alternativă bună.

Cele mai bune profile PVC pentru termopan asigură un coeficient de transfer termic foarte scăzut pentru a menține pierderile de căldură cât mai mici. Alegeți uși și ferestre care economisesc energie, cu coeficienți de transfer termic între 1,12-0,80 W/m2K.

Peda Ambient Design va pune la dispoziție profile geam termopan PVC Salamander, Rehau și Geneo. Specialiștii va stau la dispoziție, montajul este efectuat cu simt de răspundere și corect, pentru a asigura eficienta energetică a ferestrelor.