Policarbonatul compact este unul dintre materialele cele mai avansate, ce fac parte din familia plasticului, existente in  acest moment pe piata de profil, pentru ca este un material foarte rezistent la impact, are o transparenta ridicata, o greutate redusa, o durabilitate ridicata in timp, paleta temperaturilor de lucru este foarte mare si are o rezistenta ridicata la foc si flacara.

Aplicatii pentru placile din policarbonat compact standard:

  • protectii pentru utilaje
  • pereti despartitori
  • protectii transparente pentru balustrade
  • diferite produse termoformate, indoite, prelucrate

 

PLACILE DIN POLICARBONAT COMPACT

Pentru ca ua o rezistenta ridicata la spargere, placile de policarbonat compact pot fi cea mai buna solutie pentru a realiza geamuri de protectie dintr-un singur strat, geamuri ce ar trebui sa reziste la lovituri de ciocan, lovituril cu pietre, etc.

Aceste placi pot fi realizate si cu protectie la razele UV, prin aplicarea unui strat de coextrudat rezistent la UV pe ambele fete ale placii. Durata de viata a unei astfel de placi protejate UV poate depasi 10 ani.

Astfel de placi sunt folosite in prezent, destul de des, la decorarea gardurilor, fie ca sunt din fier forjat fie ca sunt din alte materiale, la izolarea serelor, luminatoare, compartimentari hale sau spatii de birouri dar si ca solutii partiale inlocuire a geamului pentru termopan.