Garnituri termopane

Montarea termopanelor, asa cum aratam si cu alte ocazii, se poate dovedi costisitoare. Devine astfel de inteles de ce multa lume se gandeste foarte mult la preturi si ia deciziile bazandu-se pe in primul rand pe acest aspect. La fel de adevarat insa este si faptul ca pentru a beneficia de toate avantajele pe care le ofera termopanele, exista si alte aspecte cel putin la fel de importante – de pilda, ce garnituri si feronerie alegem:

  • Garniturile sunt esentiale tocmai pentru ca determina in mod direct gradul de izolare si etansare al termopanelor. Atunci cand etansarea este deficitara, izolarea este extrem de scazuta, eficienta energetica a locuintei sau a cladirii de birouri scade semnificativ, la fel si izolarea fonica si apare condensul. De aici pana la degradarea tamplariei si aparitia unor costuri si mai mari nu mai este decat un singur pas.
  • Feroneria este si ea importanta din doua motive extrem de simple. Pe de o parte, aceasta afecteaza in mod direct garniturile. Daca isi schimba pozitia, nu „calca” unde trebuie si pune mai multa presiune in anumite zone ale garniturilor, poate contribui la deterioarea prematura a acestora. Pe de alta parte, prin insasi natura lor, elementele de feronerie determina usurinta cu care actionam si deschidem ferestrele sau usile oscilante, batante sau oscilobatante.

Practic, buna lor functionare determina buna functionare a intregului sistem si gradul de izolare energetica. Oricare dintre ele nu ar mai functiona la un moment dat, urmarile ar putea fi mult mai costisitoare, daca nu se intervine la timp, si toate eforturile initiale de a obtine un pret mai bun vor fi fost in zadar.

Pentru a alege in cunostinta de cauza toate aceste garnituri si elemente de feronerie este recomandat sa va interesati in prealabil ce optiuni aveti. Care este calitatea lor, daca si ce conditii de intretinere presupun, cat de usor sunt de inlocuit, atunci cand este cazul si, de ce nu, cam cat de scumpe ar putea fi reparatiile.

De retinut este faptul ca, de foarte multe ori, atunci cand optati pentru niste produse cu un cost ceva mai ridicat, aveti sanse mai mari sa investiti mai putin in intretinerea lor, in timp. Alegerea unor produse de calitate medie sau chiar mai slaba atrage insa dupa sine mai multe probleme si, implicit, mai multe cheltuieli de intretinere sau reparatie in viitorul apropiat.

In final, montarea unor ferestre de termopan este deopotriva necesara si profitabila, cu conditia sa faceti alegerile potrivite, fara rabat de la calitate!