Etape in repararea tamplariei aluminiu sau PVC

In cazul in care necesitati servicii de reparatii termopane, fie ca vorbim de partea sticloasa sau de partea componenta din lemn, nu ezitati sa ne contactati.

Serviciile ce vizeaza componente din lemn necesita de cele mai multe ori reparatii si la componente de legatura (de cele mai multe ori metalice).

Valoare unui termopan este in directa legatura cu o reglare in intregime a amsamblurilor metalice, lemnoase, dar si cu o imbinare geometrica, placuta ochiului.

 

Etape in repararea tamplariei

Cu geamul deschis se ajusteaza intensitatea inaltimii balamalelor, pana la punctul in care balamalele se intercaleaza perfect.

Se regleaza canatul si tocul, pentru ca intercalarea verticala sa fie etansa. Dupa care se face verificarea cu o hartie speciala

Hartia este una colorata intr-un mod specific, si cu ajutorul ei se iau masuri pentru pozitia verticala corecta atat in cazul canaturilor cat si in cazul balamalelor.

Se inchide geamul, si se verifica amplasarea canaturilor, ideal este ca ele sa se afle in unghiuri cat mai apropiate unul de celalalt.

Cu o surubelnita se ajusteaza inchiderea fara impedimente si etansarea suprafetei interioare.

Se urmareste ca manerul sa fie amplasat corect, si se ajusteaza parile blocatorii. Fiecare extrema se invarte catre exterior, pentru a scadea strangerea amsamblului pe partea lemnoasa sau de profil. Din nou, dupa acest pas se verifica cu hartie speciala.

Dupa terminarea etapelor se greseaza specific partile necesare pentru evitarea erodarii pe termen lung.