Reparatii termopane PVC

Reparatii termopane PVC

Indiferent de modelul ales, tamplaria ocupa cel putin 20% din suprafata unei ferestre sau usi termopan. Desi geamul reprezinta cea mai mare suprafata de contact, prin urmare este considerat responsabil de izolarea termica si fonica, rolul tamplariei nu trebuie nici el subestimat.

Cand ai optat pentru pvc in locul lemnului sau aluminiului, probabil ai avut in vedere performantele acestuia, durabilitatea, aspectul, pretul sau modalitatea de intretinere. Cu toate astea, ai anticipat ca ai putea avea nevoie de servicii de reparatii termopane PVC?

Pana la urma, tinand cont de gradul de dezvoltare al acestor produse, materialul face, in cele mai multe cazuri, diferenta la capitolul design. Ferestrele, pentru simplul fapt ca sunt o bariera a exteriorului, sunt supuse la diferente mai mari de temperatura – interior / exterior, zi / noapte, si pot necesita mai multa atentie si intretinere. Usile termopan din PVC prezinta avantajul de a sta mai mult la interior, dar sunt mai grele si sunt folosite mult mai des, de aici si uzura lor mai rapida.

Probabil ai descoperit pana acum ca PVC-ul ofera o flexibilitate sporita, fiind disponibil in foarte multe forme, culori si texturi. Unele modele imita chiar foarte bine aspectul lemnului. Costurile de achizitie sunt mai mici, iar produsele in sine sunt mai usor de intretinut. Desi nu implica neaparat vopsiri sau lacuiri frecvente, s-ar putea sa ai totusi nevoie sa ungi balamalele si sa te asiguri ca sunt tratate cu substante speciale impotriva coroziunii.

Din cand in cand se poate sa fie nevoie si de o tratare a garniturilor, cu substante care sporesc gradul de etansare si, mai ales, care mentin elasticitatea garniturilor, pentru o izolare cat mai buna si o deteriorare cat mai mica.

Pana acum am mentionat doar mici interventii de rutina, deci de intretinere. La capitolul reparatii termopane PVC putem mentiona insa schimbarea intregii feronerii sau doar a elementelor uzate, repararea sau inlocuirea manerelor defecte, a mecanismelor de inchidere care nu mai functioneaza corespunzator, schimbarea sticlei sparte sau doar calarea ei, inlocuirea garniturilor deteriorate sau chiar rupte, schimbarea balamalelor, deblocarea usilor sau ferestrelor care nu mai pot fi actionate corespunzator, adaugarea sistemului de deschidere oscilobatanta, reparatii ale sistemului de deschidere oscilobatant si multe altele.

In cazul in care ai achizitonat recent aceste termopane cu care ai acum probleme, cel mai bine este sa apelezi la furnizor. In cazul in care acesta evita sa isi asume responsabilitatea sau pur si simplu nu iti raspunde la solicitari, cel mai indicat ar fi sa te orientezi catre un serviciu profesional de reparatii. Cu acest prilej te poti informa pe tema reviziilor necesare – ce presupun, cat de des ar trebui facute si in ce masura te ajuta sa evitati complicatiile pe viitor.