Sfaturi pentru izolarea termica a locuinteiAsigurarea unui climat termic optim al locuintei este esentiala. Cu toate ca investim destul de mult in aceasta directie, am fi surprinsi sa constatam ca aproximativ o treime din acest buget este, practic, risipit, din cauza pierderilor energetice. Indiferent daca este prea cald si incercam sa reducem temperatura sau daca este prea rece si vrem sa o ridicam, spatiile neizolate corespunzator ne pun probleme si cheltuieli suplimentare, fara ca macar sa fim constienti de asta.

Realizam insa cat de importanta este izolarea termica eficienta a locuintei abia atunci cand investim in acest sens si observam diferentele. In continuare iti prezentam cateva sfaturi extrem de utile, care te vor ajuta sa pastrezi un climat stabil al caminului mult mai usor.

1.Izoleaza spoturile de lumini

Cele mai multe spoturi au guri de aerisire  cu deschidere catre pod, o ruta directa prin care caldura sau aerul rece se pot risipi din incaperea respectiva. Intr-o casa fiind montate mai multe astfel de spoturi, pierderile cumulate nu sunt deloc de ignorat.

Sfaturi pentru izolarea termica a locuintei

2.Foloseste-te de jaluzele

Rolul jaluzelelor este acela de a face umbra in sezonul cald si de a permite patrunderea soarelui in locuinta in zilele mai reci. Acestea sunt insa extrem de eficiente in timpul verii, cand atenueaza simtitor efectele arsitei.

3.Foloseste-te de covoare

Covoarele nu au doar rol estetic, ci si izolator. Prin urmare, cand este cald afara ar trebui sa renunti la ele tocmai pentru ca podeaua absoarbe singura caldura, iar inca un strat de material peste ea cu siguranta nu va ajuta.

4.Etanseaza usile si ferestrele

Spatiul ramas intre usi si ferestre respectiv tocul acestora poate fi vizibil sau nu. Oricum, etansarea nu este perfecta, iar tu trebuie sa te asiguri ca le izolezi, utilizand benzi sau perii etansatoare care sa acopere orice spatiu cat de mic.

5.Nu uita de beci sau de… pod

Atat beciul cat si podul casei sunt spatii conexe prin care se poate pierde energie. Tocmai de aceea va trebui sa le verifici in amanunt si sa izolezi sau astupi orice spatiu prin care aerul circula necontrolat.