Echilibrul perfect pe care ai reusit sa ti-l construiesti in gospodarie se intampla sa fie perturbat uneori de factori care nu depind, neaparat, de tine. Oricat de mult ti-ai dori sa remediezi problemele pe cont propriu, s-ar putea totusi sa nu fie cea mai buna idee.
Ajustari
Nu este vorba de faptul ca ti-ar lipsi priceperea, indemanarea sau sculele necesare, ci mai ales de faptul ca apeland la servicii profesionale beneficiezi si de o anumita garantie si, mai ales, ai ocazia sa descoperi artificii pe care nu le cunosteai.

Te intrebi cumva cand sa apelez la o firma de reparatii? Raspunsul l-am sugerat deja – ori de cate ori ceva este in neregula cu tamplaria. Rolul tamplariei este esential in izolarea caminului si in asigurarea unui grad optim de confort.

Firmele specializate in tamplarie iti ofera nu doar solutii de produse precum elemente de tamplarie, glafuri, coltare, plase de insecte sau truse de intretinere, ci si servicii de reglaje si interventii de reparatie efectiva.

La capitolul reglaje putem mentiona ungerea elementelor de feronerie, pentru o mai buna functionare si un grad mai mic de uzura in timp; schimbarea garniturilor, reglajul ferestrelor si calarea geamurilor, pentru o mai buna izolare.

Cat despre reparatiile propriu-zise, poti beneficia de schimbarea elementelor de feronerie cu unele noi sau doar repararea unor componente; inlocuirea geamurilor termopan; modificarea sistemului de deschidere si chiar adaugarea sistemului pentru rabatarea geamurilor.

Daca ai nevoie de exemple mai concrete pe tema cand sa apelez la o firma de reparatii, putem sa mentionam, pentru inceput, urmatoarele situatii:

  •     Manerele ferestrelor sau usilor termopan au fost deteriorate, nu mai functioneaza corespunzator, se blocheaza sau nu mai inchid
  •     Sticla de la ferestre sau usi trebuie inlocuita
  •     Balamalele usilor sau ferestrelor nu mai sunt unse asa cum ar trebui si ingreuneaza accesul
  •     Yala si / sau butucul de la usi trebuie schimbate sau doar reparate
  •     Vrei sa inlocuiesti, sa montezi sau sa aplici un serviciu de curatare a glafurilor, fie ele de interior sau de exterior
  •     Vrei sa montezi o plasa sau un rulou pentru insecte
  •     Vrei sa beneficiezi si de un sistem de deschidere dubla a geamurilor

Si lista poate continua. Dar, pentru ca de cele mai multe ori preventia este cea mai buna si mai eficienta metoda de protectie, iti recomandam sa nu apelezi la servicii de reparatii doar atunci cand constati ca s-a stricat ceva. Din cand in cand este indicat sa soliciti interventia unui profesionist pentru controale de rutina sau de intretinere.

Curatenia de primavara, mutarea sau pregatirile pentru sezonul ploios sau rece sunt alte doua situatii in care vei dori sa stii exact in ce stadiu este tamplaria din locuinta si sa intervii in timp util pentru rezolvarea celor mai mici probleme.