Rolul tamplariei este unul extrem de important pentru confortul si buna izolare a caminului tau. Cu toate ca la achizitonarea si montarea tamplariei ti s-a spus ca beneficiezi de pana la 10 ani de garantie, asta nu inseamna ca, in tot acest timp, nu va trebui sa te interesezi de starea acesteia.

Adevarul este ca pragul de 10 ani delimiteaza intervalul de timp, de la achizitionare, in care nu vei fi pus in situatia de a face schimbari si cheltuieli majore. Dar aceiasi comercianti care iti ofera o garantie atat de generoasa iti vor recomanda, de asemenea, sa nu lasi sa treaca nici un an fara a solicita o revizie de rutina.

Unii sunt de parere ca, daca nu intampini probleme vizibile, nu este nevoie sa iei in calcul aceasta optiune decat la doi ani. Dar ce inseamna, pana la urma, problemele vizibile? Cum poti sa stii, de pilda, ca balamalele au inceput sa se corodeze pe interior sau ca nu sunt suficient de bine unse? Cum poti sa stii ca garniturile nu mai au elasticitatea necesara? Sau ca geamul are nevoie de calare?

Revizii termopane

Deci, cand se fac reviziile? O data pe an, indiferent daca ai intampinat sau nu dificultati de la ultima revizie.

Reparatii termopane Bucuresti

Pana la urma, usile si ferestrele sunt manevrate zilnic, balamalele sunt supuse la greutate, presiune, frecare, coroziune, oscilatii de temperatura si multe altele. La fel ca si o masina, sunt supuse uzurii constante si daca pentru masina ta ai grija sa ii faci o revizie cel putin o data pe an, pentru aceste elemente care iti asigura confortul caminului de ce nu ai avea aceeasi grija?

Din tot ceea ce am mentionat pana acum ar trebui sa rezulte destul de clar ca o revizie este o interventie serioasa si complexa. Ea presupune verificarea minutioasa a geamurilor, a tamplariei si a feroneriei, implicand calibrarea si calarea geamurilor, ungerea balamalelor cu substante anticorozive, curatarea garniturilor cu substante care sporesc elasticitatea si cresc gradul de etansare, intarirea suruburilor si a altor elemente de fixare si curatarea oricarei componente. Daca situatia o cere, poate fi necesara chiar si demontarea geamurilor sau a usilor.

Atunci cand se fac reviziile se asigura nu doar buna functionare a tamplariei, ci si o rezistenta mai mare in timp. Poti profita de incalzirea vremii pentru ca, o data cu inceperea curateniei de primavara, sa verifici in amanunt tamplaria si geamurile si sa montezi plasele de tantari sau jaluzelele exterioare. Sau te poti pregati mai temeinic pentru sosirea iernii, asigurandu-te ca tamplaria este izolata bine, ca nu vei avea pierderi de caldura si nici probleme cu condensul.

Cata vreme situatia pare sub control, ai toata libertatea sa alegi momentul propice unei revizii. Totul este sa nu consideri ca daca nu descoperi nici o neregula nu ai nevoie de nici o verificare!