Tamplarie PVC

Pentru a pastra o durata cat mai mare a vietii ferestrelor in stare perfecta, va oferim cateva sfaturi esentiale de intretinere si curatare a acestora.

In primul rand nu trebuie sa vopsiti niciodata tamplaria. Am intalnit multe cazuri, de aceea acesta poate constitui un prim sfat foarte important.

Tamplarie PVCSpalarea ferestrelor sau usilor se va realiza cu detergenti obisnuiti, insa folosirea substantelor abrazive este interzisa pentru a nu zgaria tamplaria. Spalati ferestrele in lungul profilului, lasati sa actioneze timp de cateva minute apoi stergeti cu o carpa umeda. Nu stergeti prin miscari circulare ci doar prin miscari verticale. In cazul in care nivelul de murdarie este mare si nu se ia la prima spalare, repetati operatiunea. Tamplaria PVC nu trebuie stearsa pe uscat deoarece se va depune praful mult mai usor datorita electrizarii.

Nu folositi acetona, benzina sau alte tipuri de dizolvanti bazati pe petrol, substante abrazive sau bureti din sarma cand curatati tamplaria, pentru a preveni zgarierea si marirea nivelului de uzura.

Geamul se va curata cu solutii de curatat geamuri, insa trebuie sa aveti grija ca aceste solutii sa nu contina alcool, deoarece astfel de substante vor atrage mai mult praf. Este interzisa folosirea de obiecte ascutite pentru stergerea geamului, prevenind astfel zgarierea sau spargerea ferestrei.

Controlati lunar garniturile ferestrei, iar la o perioada de 6 luni stergeti-le, utilizand insa substante neabrazive.

In cazul reabilitarii exterioare sau interioare, protejati feroneria si garniturile de mortar prin acoperirea ferestrei cu folie din plastic.