Casa

Desi stirea este mai veche, merita mentionata. Casa din imaginea de mai jos a fost construita de doi tineri, ajutati de prietenii lor. Costurile s-au ridicat la aproape 3000 lire sterline (app. 3500 Euro). Timpul de munca a fost de aproximativ 4 luni. Terenul l-au primit – intr-adevar, aici au fost scutiti niste bani, insa sa iti construiesti o casa singur cu 14700 RON este o realizare destul de mare.

Casa

Ca arhitectura, casa prezinta un design mai neobisnuit, constructia respecta mediul inconjurator si a fost conceputa de cei doi pentru a fi cat mai aproape de natura.

Casa din lemnCei doi tineri impreuna cu cei doi copii au facut aceasta alegere pentru a evita plata unor rate la banca pe viata.

Proprietarii casei din lemnSimon Dale (38 de ani acum, 33 de ani la momentul construirii casei) impreuna cu Jasmine si cei 2 copii (Cosmo – 8 ani si Elsie – 7 ani) au ales sa traiasca intr-o casa construita de ei, de la zero. Simon a declarat ca a fost foarte distractiv sa fie propriul arhitect al casei sale.

Structura casei a fost realizata din lemn de stejar, urmand ca baloturi de paie sa fie utilizate pentru pereti. Acoperisul a fost facut din straturi multiple de folie de bumbac, sigilate cu material plastic si acoperite cu pamantul care a fost dat la o parte la construirea fundatiei. Podelele sunt confectionate din palete de pin unse cu ulei non-toxic si ceruite.

Case ca acestea sunt in mai multe locuri din lume, multi oameni alegand variante ecologice de a-si construi case ieftine. Ulterior construirii casei lor, cei doi tineri si-au dedicat timpul construirii de proiecte asemanatoare. Lammas Project este organizatia care promoveaza si ofera ajutor celor care doresc un astfel de camin.

Casa din lemn