Glafurile nu sunt un moft, ele sunt o necesitate si vin in diferite tipuri de material, care mai de care mai bune. Recomandat este sa intrebam o firma specializata in domeniu sau firma care ne pune termopan despre fiecare material in parte, cu ce este mai presus decat celalalt. Rolul glafului este acela de a ajuta geamul sa nu stranga apa, toata apa fiind scursa pe pervaz si ajungand jos. Pentru o mai mare protectie se recomanda utilizarea glafului. Glaful sau pervazul exista in ziua de azi din mai multe material si in functie de locul din care doriti sa-l achizitionati, veti primi informatia si indicatiile necesare.

Glafuri (pervaze) de unde sa cumparam, ce este recomandat

Daca doriti spre exemplu sa puneti un pervaz in balcon, la geamul pe care asezati niste flori, dar nu este in exterior, puteti folosi cel mai slab material si anume plasticul. Daca doriti spre exterior este foarte indicat aluminiul sau alte material recomandate de specialistii in domeniu. De obicei cand faceti comanda la geamul de termopan, specialistii vin in ajutorul dumneavoastra cu informatii, acestia va ajuta sa alegeti ce geam termopan este mai bun sau mai eficient in functie de nevoile dumneavoastra, va ajuta sa luati decizia corecta in legatura cu plasa de tantari pe care o veti achizitiona si nu in ultimul rand materialul, modelul, dar si dimensiunea cea mai buna pentru glaf.

Toate aceste alegeri sunt foarte importante si o greseala la inceput poate fi reparata, dar depinde foarte mult de partea gresita. De exemplu daca masuratorile sunt gresite sau alegerea geamului este nepotrivita, inseamna bani cheltuiti fara rost. Totusi trebuie sa fiti atenti la ce firma apelati, deoarece sunt o serie intreaga de firme pe piata care se autointituleaza ca fiind specializate, dar fara sa fie asa. Incercati sa cautati o firma cu recomandari, o firma mai veche, una de care ati mai auzit pe la vecini sau prieteni, sau una noua dar cu multe recomandari, chiar si pe forumuri, dar sa stiti ce treaba fac. Sa fiti atenti la detalii si nu va lasati apartamentul sau casa pe mana unor amatori.