Ferestre termopan

Producatori termopane – care sunt cei mai recomandati? O simpla cautare online dupa producatori termopane ne arata ca, cel putin in Bucuresti, sunt 177 de astfel de firme listate. Poate ca numarul lor este mai mare de atat, ceea ce ne intereseaza insa pe noi este raspunsul la intrebarea producatori termopane – care sunt cei mai recomandati?

Pentru a raspunde corect, trebuie sa facem un mic ocol si sa vedem cum a evoluat aceasta piata in ultimii ani, in contextul crizei economice care a determinat tot mai multi romani sa reduca investiile in ceea ce priveste amenajarea locuintei si nu numai.

Astfel, in Aprilie 2011 aflam cu totii ca mai existau pe piata aproximativ 4.000 de producatori de termopane, al caror profit total era estimat undeva la mai putin de jumatate de miliard de euro. Schimbarea in rau era semnificativa, tinand cont ca inainte de criza aveam 6.000 de producatori si un profit de aproximativ un miliard de euro.

Pana la urma, cei care au reusit sa treaca cu bine peste toate aceste obstacole si sa faca fata concurentei chiar si in 2012 au fost producatorii si comerciantii care si-au creat deja un fond solid de investitii si, esential, o baza constanta de clienti. Bineinteles ca au avut de castigat si cei care s-au adaptat usor la cerintele pietei si care au stiut sa combine calitatea lucrarilor cu reducerea preturilor la produse si servicii.

In ultimii ani, producatorii de termopane si-au bazat campaniile publicitare pe mesajul potrivit caruia aceste geamuri isi pastreaza proprietatile zeci de ani. Cu toate acestea, foarte multi dintre cei care au apelat la tehnologia geamurilor de termopan in urma cu, sa spunem, 10 ani, au constatat ca sticla a devenit tot mai mata in timp ce capacitatea de izolare fonica respectiv termica a scazut considerabil si condensul a devenit un fenomen deranjant. Care sa fie cauza? S-ar parea ca este vorba despre tehnologia folosita in trecut, care era mult mai putin performanta.

Cum s-a schimbat strategia de promovare in contextul in care cumparatorii au inceput sa se planga? Potrivit specialistilor in domeniu, putem in continuare sa ne asteptam la o garantie de pana la 10 ani pentru cele mai noi termopane cu profil PVC, in timp ce modelele cu profil aluminiu rezista si pana la 40 de ani. Conditia? Lucrarile de montaj sa fie executate impecabil din punct de vedere tehnic si apoi sa fie intretinute conform indicatiilor producatorului, sa nu necesite decat revizii sau reglaje.

Raspunsul la intrebarea initiala producatori termopane – care sunt cei mai recomandati? vine tot de la inginerii specializati in domeniu: pentru termopanele cu profil din aluminiu ne este recomandata marca Schuco, iar pentru cele cu profil din PVC avem mai multe optiuni: Salamander, Gealan, Rehau si VEKA.

Ca o regula de baza, evitati sa cumparati produse apartinand unor marci turcesti. Desi par mai ieftine in prima instanta, calitatea lor este mult mai slaba iar costurile de reparatii si, in cele din urma, de inlocuire, va vor dovedi ca investitia facuta a fost cat se poate de neinspirata.