Indiferent de calitatea ferestrelor termopan, acestea se deregleaza in timp, iar cei care le monteaza de multe ori nu mentioneaza acest lucru.

 

Geamul nu se mai inchide etans?

Simti curent in jurul ferestrelor?

Au aparut infiltratii?

Acest lucru inseamna ca ferestrele sa fie reglate urgent, in caz contrar se vor agrava toate aceste aspecte si fereastra risca sa se strice.

In situatia in care geamurile nu se mai inchid ca atunci cand erau proaspat montate sau daca observi ca se simte curent in jurul lor, atunci este necesara reglarea de urgenta a ferestrelor termopan.  Geamurile se inchid mai greu din cauza greutatii si a calarii in mod necorespunzator a sticlei si pe partea cu manerul, ramele nu mai au un unghi de 90 grade. Astfel, in aceasta situatie, canatul atinge de fiecare data cand este inchis geamul.

Reglaj termopane vara iarnaReglaj termopane vara iarna

 

De multe ori deschiderile se pot lasa foarte mult, ajungand sa fie creata o fanta de pana la 1cm, care va fi mai greu de reglat.

 

Cum stii daca ferestrele termopan au nevoie de reglaj?

Daca asezi o foaie intre deschiderea geamului si toc, inchizi fereastra si poti trage foaia fara a avea o rezistenta foarte mare, atunci ferestrele tale au nevoie de reglaj.

 

Vrei sa stii cum se regleaza ferestrele de termopan?

Ei bine, cu cateva cunostinte minime in domeniu, poti efectua chiar tu reglajul ferestrei tale. Nu este suficient sa reglezi doar balamalele, trebuie sa cauti bulbul de inchidere de pe marginea ferestrei pe care sa il strangi cu surubelnita sau cu un hexagon. In acest fel va fi reglata presiunea. Toate geamurile trebuie reglate in acest fel, ca sa functioneze corespunzator.

Tot din acest orificiu se va regla geamul pentru vara sau pentru iarna.

Daca geamurile sunt lasate in regim de iarna, se va acumula o presiune ridicata iar cauciucul de izolare va fi afectat de aceasta presiunea care se formeaza in timp, degradandu-se mult mai repde.

In cazul in care aceasta strangere nu se realizeaza asa cum trebuie, incearca sa schimbi garnitura ferestrei termopan sau incearca sa ungi balamalele geamului cu ulei special.

In cazul in care tamplaria s-a miscat, este necesar sa utilizezi un inbus cu ajutorul caruia vei putea calibra ferestrele pe verticala si pe orizontala.

Reglajul termopanelor se face de la balamale si aceasta metoda va functiona si pentru ferestrele oscilobatante.