Etansarea ferestrelor termopan

Recomandam West Plast Distribution – o gamă de produse de înaltă calitate la prețuri avantajoase, din diferite domenii de activitate.

Eficienta energetica reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje ale montarii termopanelor. Acesteia i se adauga si efectul izolator fonic si, de ce nu, rezistenta sporita pe care o au in comparatie cu tamplaria clasica. Faptul ca termopanele actioneaza insa ca o bariera care impiedica zgomotul sa patrunda in casa si caldura sa iasa din casa nu face decat sa ridice un semnal de alarma la capitolul etansare termopane.

Etansarea corecta este, probabil, cea mai importanta trasatura care asigura buna functionare a termopanelor. Fara ea, beneficiile scad semnificativ iar confortul poate ajunge mult sub ceea ce ar trebui sa asigure, in mod normal, o tamplarie de termopan.

Asa cum probabil va imaginati, garniturile sunt cele care contribuie cel mai mult la aceasta etansare. Ele trebuie sa fie montate corect, sa beneficieze de revizii la cel putin 2 ani, sa fie curatate si lubrifiate periodic, tocmai pentru a-si mentine elasticiatea si a nu se crapa prematur.

Daca vi se pare ca observati urme de culoare neagra lasate de garnituri, ca le vedeti usor crapate sau ca incep sa se macine treptat, aveti toate motivele sa va ingrijorati in legatura cu deteriorarea lor.

Mai mult decat atat, ca orice parte a unui sistem care functioneaza precum un tot unitar, atunci cand garniturile isi pierd elasticitatea, pentru ca nu mai pot oferi protectia la griparea elementelor de feronerie, exista riscul ca si feroneria sau chiar balamalele sa se deterioreze.

Practic, functionarea lor necorespunzatoare afecteaza si functionarea celorlalte componente ducand, asa cum sugeram intr-un alt articol, la necesitatea schimbarii intregului ansamblu – simpla reparatie nu va mai fi suficienta.

Din pacate, toate aceste riscuri sunt valabile pentru orice tip de tamplarie. In materie de etansare termopane, uzura – mai ales in absenta reviziilor corespunzatoare – este inevitabila atat la tamplaria PVC, cat si la cea din aluminiu. E drept, calitatea produselor poate influenta modul in care avanseaza procesul de deteriorare, dar specialistii in domeniu vor trebui sa analizeze cu atentie defectele semnalate, tocmai pentru a oferi cea mai buna solutie, in functie de context.

Credeti ca aveti nevoie de servicii de etansare a termopanelor? Nu mai amanati solicitarea unei evaluari – odata cu trecerea timpului eficienta energetica a locuintei scade semnificativ, iar costurile si investiile cresc in acelasi ritm. Singura problema o reprezinta intarzierile acestor reparatii. Daca semnalati la timp problema, imbunatatirea etansarii ar trebui sa se faca simplu, rapid si cu costuri mai mult decat decente.